Slik er en Britisk Korthår

Hva er typisk for denne rasen?

Britisk Korthår er den mest populære korthårede katterasen i Norge. Den er en kjærlig og litt lat katt. Den er tungt bygd, ganske stor og
muskuløs. Den er den største av de korthårede rasene. Den har en
kompakt kropp, med korte, kraftige ben. Hodet er stort og rundt med
små ører. Hannkattene har velutviklede runde kinn. Øynene er store
og runde. Pelsen er tykk, kort og tett. Rett og slett en deilig
kosebamse! Den skal ikke være fet, men gjerne litt godt polstret.

Den elsker å leke, men vil selv bestemme når og hvor lenge. Den kan noen ganger være litt overlegen, men kan også overraske deg ved å opptre som en liten kattunge – men kanskje bare for en kort stund. Den er veldig nysgjerrig og utforsker alt med stor interesse. Og den er veldig modig, og blir ikke redd for hva som helst. 

PR SC Fabio of Small Panther DSM

De elsker oppmerksomhet og beundring fra sine mennesker. De tilpasser seg vanligvis også godt til andre katter, samt barn og hunder. Disse kattene vil gi deg mye kjærlighet.

De tilpasser seg godt til alle størrelser hjem og familier. De er veldig omgjengelige, og er bestevenn med alle mennesker de anser som familie. De er ikke utpregede enmannskatter som enkelte andre rasekatter kan være. De elsker oppmerksomhet og beundring fra sine mennesker. De tilpasser seg vanligvis også godt til andre katter, samt barn og hunder.

Britiske korthår knytter seg lett til mennesker, og er veldig kjærlig. Den følger deg gjerne fra rom til rom til den kan slå seg ned ved din side, og elsker å være nær deg og se på alt du foretar deg. Den legger seg gjerne på sofaryggen bak hodet ditt eller ved siden av deg fremfor å ligge i fanget. Likevel er den som regel like i nærheten uansett hva du gjør.

 

Enkelte av disse kattene maler en del. Bare man prater til den settes motoren i gang. Ellers er den vanligvis en stille katt, og om den en sjelden gang bruker stemmen stemmen sin vil du kanskje undres over at en så stor katt lager en så puslete lyd.

GIC Doolittle du Septentrion
Evviva de Bellissimo (N)
Umberto de Bellissimo (N)

De britiske korthårede kattene er ikke så flinke til å klatre i trær, de liker å holde seg med alle de fire korte bena på bakken. De er heller ikke så glade i å bli båret rundt, og mange mener de har høydeskrekk. Men de elsker også å ligge høyt for å se utover sitt kongerike.

 

Briter er så rolige og stille at de er veldig godt egnet som innekatter selv i små leiligheter. Rasen er derfor et populært valg for de som ønsker seg innekatt. Den er ikke så rolig som Perseren, men den roligste av de korthårede rasene. Den er langt fra så aktiv, krevende og støyende som en del andre katteraser.

Ettersom de er hardføre katter kan være ute på lik linje med en huskatt
dersom man har trygge utemuligheter å tilby katten. Den har
jaktinnstinkt, og kan fange mus og fugler til tross for at den
kanskje ikke er den kjappeste jegeren. Det vil si hvis den gidder da,
kanskje velger den heller bare å ligge på trappa og observere
livet.

Den er en ganske rolig katt. Dette er ikke en katt som normalt svinger seg i gardinene. selv om ungkatter gjerne kan rase gjennom stuen i full fart om de får lyst til det. Selv gamle briter kan av og til få en «raptus klikkus», særlig som en feiring av å ha gjort nummer to i sandkassen.

David de Bellissimo (N)
David de Bellissimo (N)

Den er en meget sterk og muskuløs katt. Den bruker bare ikke kreftene
unødvendig og vil gjerne tenke seg om før den foretar seg noe. Vil
den til toppen av et skap kommer den dit, men gjerne via et bord
eller en stol.

Selv om briten har en stille fremtreden er den likevel leken, selv også i høy alder, men leken blir sjelden voldsom, eller varer så lenge av gangen. De blir også omtalt som sofapoteter!

De britiske korthårene er sterke, sunne og hardføre katter med lang levetid. Du kan forvente at en brite lever fra 12 til 20 år. En hann veier ca 4-8 kg, og hunnen ca 3-5 kg.

Hugo Boss de Bellissimo (N)

Husk:
Hver katt har sin egen personlighet. Selv kullsøsken kan være
veldig forskjellig i karakter!