Om oss

Litt om oppdrettet

En ung Grete med huspusen Bastian

Oppdrettet heter de Bellissimo (N), og ble godkjent hos NRR/FIFe i 1991. Innehaver heter Grete Bakken. Vi holder til på Flatåsen, en bydel i Trondheim. Jeg har hatt  en sterk lidenskap for dyr siden jeg var liten, og vokste opp med huskatter.

 

De første rasekattene mine var to kullsøstre født i 1990, de var av rasen Britisk Korthår, en sølvtabby og en sortsmoke.  Jeg hadde da ingen planer om å starte oppdrett, men etter å ha deltatt på ett par katteutstillinger og fått flotte kritikker på kattene så ble lysten på å prøve oppdrett også interessant. Litt senere det året kom det en blå hannkatt av samme rase.

 

IC Schibboleth Silver Alexandra, min første sølvtabby Britisk Korthår

Senere kjøpte jeg også en hunn og en hann av rasen Exotic, korthåret perser. Det var disse to som senere ble foreldre til mitt første kattekull i 1993. 


Jeg har  hele tiden hatt Britisk Korthår, gått på utstillinger med de, og hatt kull. 


Men jeg har også hatt katter av rasen Selkirk Rex, og var med på å få de godkjent innen FIFe, noe som medførte behov for import av flere katter, samt en god del utstillinger og kull med den rasen. 


Etter hvert har jeg innsett at jeg må fokusere på bare en rase og en fargevariant, og valget ble lett, da sølvtabby Britisk Korthår alltid har vært min favoritt. De er herlige katter, og de er sunne og friske, og gode mødre.


Jeg har opp igjennom alle disse årene importert en god del katter, fra rundt om i verden, noe som har gitt meg nye blodslinjer å avle på, samt spennende turer og møter med andre oppdrettere.


Jeg er medlem av katteklubben Webkatten, som er tilsluttet NRR og FIFe, i tillegg til noen rasekattklubber.

Grete med en "hjemmestrikket" Selkirk Rex, Aurora de Bellissimo (N)
Velvet de Bellissimo (N), og Quizzycurl Baba Au Rhum, på godkjenningsshowet for Selkirk Rex i FIFe, i 2013.