Kjøpe katt

Chianti de Bellissimo (N)

Kjøpe katt fra oss?

Er du interessert i en Britisk Korthår fra oss, så ta kontakt, så finner vi ut om vi har en katt som passer deg. Vi vil gjerne vite en del om deg/dere, for eksempel om du vil ha katt til utstilling, eller til selskap/kos. Har du erfaring med katt? Har du andre dyr i husstanden nå? Barn? Skal den være innekatt, eller har du trygge uteomgivelser?


Det er mulig å sette seg på venteliste til kommende kull. Kattungene blir som regel ikke lovet bort før de er rundt 6 uker gamle, og vi ser personlighet og utvikling. Dette for å sikre at kjøperne får en kattunge som passer dem, og som er sunn og rasetypisk.  Da skriver vi kontrakt, og det må betales et lite depositum. Depositum tilbakebetales ikke dersom kjøper ombestemmer seg, eneste unntak er dersom kattungen ikke kan leveres med helseattest uten anmerkninger om feil, skade eller sykdom. 


Kattungen kan som regel hentes når den er 14 uker gammel, og du får god tid i forveien info om hva den trenger av utstyr, mat osv. Kattungen må hentes her hos oss på Flatåsen i Trondheim, eller vi kan avtale å møtes et sted, f.eks. på flyplassen.

Quincey de Bellissimo (N)

Hva får du med katten?

Våre kattunger leveres:

– Tidligst 14 uker gamle (I henhold til NRR sine lover)

– Med NRR stamtavle

– Med NRR kjøpekontrakt

– Med fersk helseattest fra dyrlege

– Med EU pass

– ID-merket med microchip, registrert i dyreid.no

– Vaksinert to ganger

– Med teppe med «mammalukt»

– Med tørr og våt kattemat den er vant med, for ett par uker

– Litt godis den liker

– Noen leker

Pixie de Bellissimo (N)

Hvorfor kjøpe katt med stamtavle?

Se opp for useriøse oppdrettere! 

Det florerer med kattunger til salgs, bl.a. på finn.no. Ofte er disse uten papirer som stamtavle. De er kanskje ikke helsesjekket av veterinær, vaksinert og microchippet. Får man ikke med dette så kan man for det første ikke være sikker på at kattungen er renraset! Og man aner ikke om den, eller dens foreldre er friske og testet for sykdommer. Om man ikke får komme på besøk og se kullet sammen med moren bør man også bli skeptisk. Får du ikke stamtavle så er det å anse som en huskatt. Da har du kanskje kjøpt deg en veldig dyr huskatt som kanskje er syk også. Da er du faktisk tryggere på å få en frisk katt om du får en hjemløs redningskatt fra en av organisasjonene som finner nye hjem til katter. De er i alle fall helsesjekket og vaksinert.

 

Kjøper du en katt fra en NRR-registrert oppdretter kan du forvente å få:

En renraset katt, der forfedrene er godkjente, helsesjekket og testet for sykdommer. Kattungen vil  også være vaksinert og microchippet og ha en fersk helseattest fra veterinær. Og du kan føle deg trygg på at mammakatten ikke får kull på kull uten pauser. I NRR er det restriksjoner på hvor ofte/mange kull denne kan ha.

Oppdrettere som deltar på katteutstillinger må også kunne antas å ha større innsikt i  rasestandarden, og hva som er rasetypisk utseende for rasen.